Zoeken

Call to action, dear body and mind


Als ik luister naar het fluisteren van mijn lichaam hoeft het niet te schreeuwen

We kunnen ons als mens heel goed laten mee varen in een snel razende maatschappij waarbij er veel van ons wordt verwacht; van zowel lichaam als geest.


Voel jij dat deze twee elementen nog verbonden zijn in jou leven? Kun je luisteren naar welke signalen je lichaam geeft? Deze signalen kunnen ons heel veel informatie geven.

Door dit lichaamsbewustzijn spreek je het zelf herstellend vermogen aan. Staan we hier wel eens bij stil?

Stilstaan; is dat eng? Eng om bij een bepaald soort voelen te komen. Een contact en verbinding met ons innerlijke zijn.


Om even een link te leggen naar het masseren wilde ik een voorbeeld uit mijn praktijk geven.

Het valt mij op dat er veel mensen gebukt gaan onder het fenomeen burn-out. Wat zegt dit over onze begrenzing. Wat zegt dit over die signalen van ons systeem? Hoeveel grenzen zijn we al gepasseerd?


Massage therapie kun je beschouwen als een brug tussen lichaam en geest. Deze verbinding helpt ons dichter bij signalen te komen van ons lichaam en zo bijvoorbeeld burn-out kunnen voorkomen.

Burnout en overspannen zijn wijzen op een langdurig niet te hebben gevolgd van wat ‘werkelijk uit je komt’ of wat werkelijk bij je past. Het wijst op het meedoen aan patronen en in stand houden van patronen die uiteindelijk zelfdestructief zijn gebleken. Je ‘systeem’ heeft je nu heel duidelijk een signaal gegeven om te stoppen met wat je aan het doen was. En het niet meer op die manier te gaan doen


Zelfonderzoek: je leert open en eerlijk naar jezelf te kijken. En hoe moeilijk en onwaarschijnlijk bepaalde aspecten ook lijken om te veranderen je gaat het toch aan om het uit te diepen voor jezelf en uit deze gevaren zone te willen komen.


Met de massage behandeling wil ik je uitnodigen, door middel van aanraking en gesprek, om bewust te worden van wat een bepaalde klacht jou te vertellen heeft. Dit is dan ook nodig om bij de kern te komen in plaats van de symptomen van de klacht te gaan bestrijden.

Zullen we samen gaan luisteren naar het fluisteren?


Voor meer informatie neem een kijkje op:

miralaurier-praktijkvoormassage.nl

Of neem gerust telefonisch contact met mij op of stuur een Whats app bericht

  • LinkedIn Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon