Zoeken

Kindermassage


Wat is de gedachte en visie van kindmassage?


Aanraken en aangeraakt worden is van levensbelang. Voor een gezond lichaam en gezonde geest hebben we aanraking net zo hard nodig als gezonde voeding en beweging.


Een gebrek aan liefdevolle aanraking in de eerste jaren van het leven kan ook op latere leeftijd nog gevolgen hebben. Psychische problemen zoals depressies, gevoelens van eenzaamheid, het onvermogen om duurzame relaties te onderhouden, agressiviteit, laag zelfbeeld en grote stressgevoeligheid zijn klachten die veel voorkomen.


In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht. De eigen ontwikkeling gaat op hoge snelheid en dit leidt soms tot onrust, spanningen, slapeloosheid, bedplassen en gedragsproblemen. Het kan ook zijn dat een kind – zonder aanwijsbare reden- niet zo lekker in zijn/haar vel zit. Een kind kan onzeker zijn, door pestgedrag belemmerd worden of door het verlies van een dierbare of huisdier verdrietig zijn.


Ook door een verhuizing of scheiding kan een kind een bepaalde periode extra steun nodig hebben. Op die momenten helpt een massage een kind om in zijn/haar kracht te komen en verbetert hierdoor het zelfvertrouwen. Natuurlijk kan het ook gewoon ontspannend werken om gemasseerd te worden, zonder aanwijsbare reden.


Studies wijzen uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden, ze daardoor intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder driftig zijn.


Meer informatie? Neem gerust contact op met mij om deze gedachten verder uit te lichten.

  • LinkedIn Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon