Zoeken

Waarom sportmassage toepassen in je trainingsproces?

Voor mij voelt de functie van een sportmassage niet alleen als herstel, maar ook preventie en zelfs het verbeteren van mijn prestaties.

Ik weet als sporter hoe belastend bepaalde trainingen kunnen zijn en stel dan ook voorop dat massage mij ondersteunt en stimuleert in herstel en ontspanning van mijn spieren en omliggend weefsel.

Het gevoel van souplesse in je spieren wordt gestimuleerd.

Wanneer een sport massage in te zetten? Een sportmassage kan verschillende doelen hebben: – Bij een blessure kan een massage tot veel nut zijn. De spieren rondom het beschadigde weefsel verkrampen en zorgen voor een vermindering van bloedtoevoer naar het beschadigde weefsel. Wanneer deze spieren d.m.v. massage ontspannen zal er sneller herstel plaatsvinden. – Een regelmatige massagebehandeling ter preventie is heel verstandig. Zie het als een 'kleine beurt' en een reset van de spierspanning. – Bovendien kan een sportmassage prestaties verbeteren. Een ontspannen, goed doorbloede spier kan nou eenmaal meer kracht zetten en duurvermogen creëren.

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures.


Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

Daarnaast werkt het mentaal ontspannend.

Mijn visie is en blijft dat lichaam en geest in contact mogen staan met elkaar voor een optimale balans. Tijdens een sportprestatie heb je veel te maken met je psychische staat van zijn. Wanneer er gebrek is aan mentale kracht zoals vertrouwen, zekerheid en dergelijke weet je dat je lichaam daarop anticipeert, ook al heb je nog zo goed getraind.

Dit werkt natuurlijk ook andersom, als je lichaam niet zodanig in balans is zal dit een uitwerking hebben op je mentale welzijn.

‘To keep the body in good health is a duty...

otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear’

Buddha

Wil jij ook lekker in je souplesse zitten?

Kom gerust lang voor een kennismakingssessie.


  • LinkedIn Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon