Zoeken

‘Weet jij wat bindweefsel massage eigenlijk inhoudt?’
Nee, een bindweefsel massage hoeft geen pijn te doen wat sommige mensen denken of ervaren hebben.

Het schept juist ‘adem’ ruimte voor je lichaam.


Laten we eerst eens kijken wat het bindweefsel in ons lichaam eigenlijk is en wat voor een invloed we daar met, onder andere massage, op kunnen hebben.

Door het hele lichaam verbindt en ondersteunt bindweefsel organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties.


DUS HET VERBINDENDE WEEFSEL VAN VERSCHILLENDE LICHAAMSDELEN


Bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Best een belangrijk weefsel vind je niet?!


Bindweefselmassage berust op het beïnvloeden van organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties. Dus je gaat werken met het bindweefsel, spieren, periost en de wervelkolom.


Je kan je misschien wel een voorstelling maken dat als het lichaam stress heeft door wat voor een rede dan ook (hetzij mentaal of fysiek) het op de spieren en het bindweefsel slaat. Een massage om het onderhuids bindweefsel weer los te mogen maken en ruimte te geven voor stroming van alle processen, is dus eigenlijk net zo van belang als dat je spieren worden gemasseerd.


Graag nodig ik je uit in mijn praktijk om te ervaren hoe het is om een bindweefsel massage te ontvangen en je lichaam weer net iets meer te voelen stromen.


Voor iedereen, blijf gezond en blijf juist nu aandachtig en liefdevol naar elkaar😊

Ja ja, voor de liefhebbers nog even een mini stukje geschiedenis:

Omstreeks 1900 ontdekte de Engelse neuroloog dr. Head dat er een relatie bestaat tussen de inwendige organen en bepaalde huidzones. Zo bestaat er ook een relatie met de spieren en het beenvlies volgens de Engelse arts dr. James Mackenzie.

Ook Chiropractie en de Oosterse geneeswijzen berusten op deze zienswijze.

  • LinkedIn Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon