Zoeken

‘Weet jij wat de invloeden zijn van massage therapie op lichaam en geest?’De kracht van aandacht en aanraking!


Er zijn natuurlijk tal van effecten op ons door massage therapie. Het nodigt ons uit om weer uit het hoofd, in het lichaam te komen.

Zo ons lichaamsbewustzijn te activeren en de kracht van het nu te laten zegevieren. Even uitzoomen uit de dagelijkse afleiding. Voelen en zijn, met wat is, op dat moment, in jou lichaam.


Laten we proberen de spanning in ons lichaam, wat vaak voortkomt uit al onze gedachten, even los te laten.


Ook uit onderzoek blijkt hoe belangrijk aanraking is voor lichaam en geest.

Massage heeft een onmiskenbaar effect op de doorstroming in ons lichaam. Door de spieren en het bindweefsel te kneden en op te rekken, door strijkingen in de richting van het hart, wordt de bloedsomloop bevorderd. Aanvoer voedings- en afvoer afvalstoffen tot op celniveau verloopt makkelijker.


Dat betekent dat ook hormonale processen beter verlopen en de hele biochemische circulatie beter functioneert. Spieren gaan soepeler werken en trekken daarmee pezen en botten beter mee. Zenuwen worden op een zachte manier geprikkeld waardoor de elektrische reacties soepeler kunnen verlopen.


Dit alles brengt een kettingreactie op gang. Omdat ons kijf een eenheid is, hoeft een masseur helemaal niet het gehele lichaam aan te raken om toch overal invloed op uit te oefenen. Via spier- en zenuwoverdracht kunnen zijn handen reiken tot de verste hoeken.

Wees welkom om terug te komen in je lichaamsbewustzijn
  • LinkedIn Social Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Turnhoutlaan 19

5628 RJ

Eindhoven

Tel: 06-51611729

mira_laurier@hotmail.com

BTW ID nr: NL002259468B38

KVK: 74500708

IBAN: NL94 ASNB 0778 2025 34 

©2021 Mira Laurier Praktijk voor Massage

  • LinkedIn Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon